Landspokalkampen  (referat fra avisen)

Tarm IF-AC Horsens 1-3

Fredag aften spiller Tarm igen serie 1-fodbold, når de skal en tur til Aulum IF, men i går aftes trådte de op på en større scene. Det blev til et nederlag på 1-3 til superligaholdet AC Horsens, men kampen var alligevel en speciel oplevelse for alle spillere og hele klubben.

Entré ved indgangen, pølseboder, konkurrencer og et talstærkt hjemmepublikum sørgede for en fantastisk kulisse. Musik spillede ud af højttalerne, da byens lokale helte løb på banen til både creperuller og et stort fyrværkerishow bag det ene mål.

Desværre levede resultatet på banen ikke helt op til håbet blandt størstedelen af de 842 tilskuere, som var mødt op til pokalbraget på Tarm Stadion. Og så alligevel. Det var nok i virkeligheden de færreste, som for alvor troede på et pokalmirakel i Tarm. Men spillerne var i hvert fald indstillede på, at AC Horsens ikke skulle avancere i pokalturneringen uden modstand.

De kæmpede, som var det deres sidste kamp. Spillet var ikke kønt, metoderne ikke altid lige rene, men det var effektivt. Horsens havde svært ved at få bolden i mål, og det på trods af, at Horsens stort set havde bolden på fødderne fra start til slut. Billedet var det samme hele kampen igennem. Horsens havde bolden og skabte flere nærgående forsøg, men med hård fysisk fight og en særdeles velspillende Michael Nørgård i målet, så lykkedes det Tarm at komme fra kampen med et hæderligt resultat.

Det hele startede ellers på den værst tænkelige måde for hjemmeholdet. Allerede efter fire minutter dukkede den islandske målmager Kjartan Finnbogason op inde i feltet, og han headede ubesværet bolden ned i højre målhjørne uden chance for Michael Nørgård i målet. Det tog toppen af pokalstemningen, og bekymrede miner spredte sig blandt hjemmepublikummet.

De første 15 minutter havde Tarm ikke bolden på fødderne en eneste gang på Horsens banehalvdel, men de kæmpede heroisk defensivt. Når de en sjælden gang fik lidt tid på bolden, så smed de den panisk væk igen. Tarm-spillernes respekt for det østjyske superligahold var stor, men det var også tydeligt for enhver, at niveauforskellen var udpræget kampen igennem.

Efter 24 minutter gik det da også galt igen. Igen var det Kjartan Finnbogason, som scorede til 0-2 efter forarbejde fra Kim Aabech. Islændingen modtog bolden på kanten af feltet, vente rundt på en ellers hårdarbejdende Jannik Kjær, inden han sparkede bolden ind bag Michael Nørgård. Han fik ellers hånden på skuddet, men det var altså ikke nok til at forhindre endnu en scoring fra gæsterne. En forhindring var hjemmeholdets målmand til gengæld utallige gange i resten af kampen, og han blev da også fortjent hyldet som pokalkampens bedste spiller efter opgøret.

0-2 var resultatet i pausen, og kampen syntes mere eller mindre afgjort, da AC Horsens bragte sig yderligere foran efter 56 minutter på et rigtig flot langskud af Jonas Gemmer. Sekunderne inden havde Tarms angriber Dumitru Cretu ellers en friløber ned mod Marcus Jakobsen, men det endte med en svag afslutning lige på Horsens-målmanden.

Horsens tredje mål var derfor ekstra frustrerende for hjemmeholdets spillere, men meget symbolsk for deres fantastiske fightervilje fik de efter 78 minutters spil alligevel krydret pokaloplevelsen med et flot mål.

Anfører Jesper Skak spillede en bold dybt i venstre side til Dumitru Cretu, som tog bolden med ned mod hjørneflaget. Han lagde bolden mod bagerste område, hvor en fremstormende Lasse Kristensen prikkede bolden i mål udenfor Marcus Jakobsens rækkevidde i Horsens-målet.

Tarm kom aldrig tættere på den store pokaltriumf, men de gav på intet tidspunkt op. Ingen slog op i banen. De lokale drenge kæmpede for hinanden, men kvaliteten i boldomgangen hos udeholdet var til at få øje på.

Bo Henriksen stillede kun med to gengangere fra deres seneste superligakamp mod Randers FC. Men de 11 udvalgte Horsens-spillere spillede med stor disciplin anført af Hvide Sande-fødte Niels Lodberg, som i aftenens anledning agerede spillende assistenttræner i midterforsvaret for gæsterne.

Tarm IF-AC Horsens 1-3 (0-2).Mål: 4. minut: 0-1 ved Kjartan Finnbogason. 24. minut: 0-2 ved Kjartan Finnbogason. 56. minut: 0-3 ved Jonas Gemmer. 78. minut: 1-3 ved Lasse Kristensen. Ingen udvisninger eller advarsler i kampen. Dommer: Superligadommer Jørgen Daugbjerg Burchardt. Tarms holdopstilling: Michael Nørgård, Jesper Skak, Jakob Oelenshlæger Poulsen, Dumitru Marian Cretu, Daniel Rosu (49. minut: Michael Pedersen), Jannik Kjær, Simon Bjerg Lauridsen (69. minut: Raswan Valerian Tiron), Simon Møberg Christiansen, Kenneth Mike Bøndergaard Thomsen, Morten Borg (69. minut: Sebastian Jensen) og Lasse Kristensen. 842 tilskuere på Tarm Stadion.